WhyBBer - roolipelifoorumi

WhyBBer on suomalainen roolipelifoorumi, jonka tavoitteena on olla mahdollisimman aktiivinen.
 
PääsivuRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 UKK - Help

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Cromy
[Admin] Flying in the sky ~
[Admin] Flying in the sky ~
avatar

Viestien lukumäärä : 752
Join date : 13.10.2009
Ikä : 21
Paikkakunta : Krypton.

ViestiAihe: UKK - Help   14/10/2009, 14:45

Avatar =
Foorumin otsikon ja kuvauksen alapuolella on linkkejä. Klikkaa "User C.P." kohtaa. Siellä sitten lukee "Avatar" oikeassa kulmassa. Paina sitä linkkiä. Siinä on kolme vaihtoehtoa lisätä kuva. Voit ottaa avataresi suoraan koneelta, linkillä tai sitten käytät foorumin galleriaa.

Kuvien lisääminen viesteihin =
Viestiä kirjoittaessa, siinä viestikentän yläpuolella on erilaisia painikkeita. Oikeassa reunassa melkein keskellä on painike jossa on pelkkä pieni kuva. Paina sitä ja sitten voit lisätä siihen vaikka jonkun photobucket -linkin. ja tadaa, kuvan linkki ilmestyy viestiisi [img] - juttujen kera. Kannattaa kuitenkin varmistaa että se varmasti tuli, siis esikatselun avulla. Toinen vaihtoehto on kuvan hostaaminen. Sen kuvan vieressä on toinen kuva jonka päällä on joku muistikortin tapainen tai sellainen. Klikkaa sitä, valitse koneeltasi haluamasi kuva ja paina sitten "host it!". Sen jälkeen valitset vain jonkun niistä linkeistä ja lisäät sen viestiisi [img][/img] -juttujen keskelle.

Yksityisviestin lähettäminen =
Tuolla ylhäällä, yläpalkin eli logon alapuolella on erilaisia painikkeita. Paina sitä jossa lukee "Messages". Sieltä painat "New Topic". Sitten vaan siihen lisäät sen käyttäjätunnuksen, mille olet jotain lähettämässä. + Aiheen nimi ja viesti vielä. Helppoa, eikö?

Allekirjoituksen laittaminen näkyviin =
Jos allekirjoituksesi ei näy vaikka olet sellaisen luonut niin tee näin. Paina ylhäällä olevaa 'User C.P' painiketta joka on foorumin otsikon alla. Sen kautta pääset käyttäjätietoihin. Sitten kun sivu vaihtuu niin paina 'Valinnat' painiketta ja sieltä sitten voit muokata valintoja. Selaa hieman alemmasa ja sieltä 'Lisää aina allekirjoitus' eli laitat painat sitä palluraa jonka vieressä on kyllä. Siis jos haluat allekirjoituksen näkyvän.

Mistä löytyvät luonnokset? =
Jos olet foorumilla ollut tekemässä uutta viestiä ja vienyt sen luonnoksiin erään napin kautta muttet tiedä missä luonnokset sijaitsevat niin lue tämä. Luonnoksiin pääset painamalla ylhäällä olevaa 'User C.P.' painiketta joka on foorumin otsikon alla. Sieltä sitten 'Luonnokset' ja tadaa. Siellähän ne viestisi/viesti ovat/on.

Ketkä ovat sivuston moderaattoreita? = (14)
Angole = Help / Apua-, Palaute ja kehitysehdotukset -alueet-, Über ja Something whatever you want -alueet + Chatmode. Myös Yliopisto-, muut ja eläinropealueet.
Cromy = Scifi, toiminta- ja lesb/gay/bi -ropealueet + tiedotteet ja Ûber ++ Palaute ja kehitysehdotukset.
IdaNuuff = Kimppakämppä-, Kaupunki/Katu- ja perherope -alueet.
-NOBLE+ = Keskiaika ja Kauhu -ropealueet + Gallupit ja testit.
Shyren = Help/Apua + kimppakämppä- ja perherope -alueet.
TETSU = Kauhu ja fantasia -ropealueet + Something whatever you want -alue.
screenager = Lesb/Gay/Bi ja keskiaika -ropealueet.
StupidLittleTomi<3 = Yliopisto ja Paradox - Interesting stories a-lue.
Dina = Gallupit ja testit + Paradox - Interesting storie -alue.
fantarawwr = Muut ja Anime/Manga -ropealueet.
Differentasi = Fantasiarope -alue. + Chat -mode.
P_H_P = Anime/Manga.
Hana-chan = Toiminta, Eläinropet ja My Lost World -alueet.
Raven. = Paradox - Interesting stories ja Fantasia -alueet.

Ei liian isoja avoja eikä signatuuri kuvia.
En aseta nyt tarkkoja rajoja, mutta miettikää sitten itsekkin niitä sen verran, etteivät ne ainakaan venytä taustaa. Ei siis ruutua venyttäviä avoja tai signoja!

Ei hymiöjonoja.
Ei hymiöitä paljoa peräkkäin. Yksi hymiö riittää, eikö niin? Älkää myöskään mieluusti laittako hymiöitä joka lauseen perään, koska liian hymiötäyteinen viesti ei ole niin kivaa luettavaa. Hymiöitä ehdottomasti ei roolipelauksiin.

Älkää kopioiko!
Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, eli ette saa kopioida tältä foorumilta toisten omaa kirjoittamaa tekstiä. Siis lomakkeita tai ropeja. Se ei varmastikaan ole kivaa jos huomaa että joku on sanasta sanaan laittanut oman ropen tai ropelomakkeen jonnekkin.


Muuta; Täältä löytyy muuta tarpeellista tietoa, jota tästä aiheesta ei ehkä löydy.

_______________________________________________________________________________________

Roolipeleistä:

YKSÄRIROPETUS;
° Voit yksäriroolipelata jonkun tänne rekisteröityneen kanssa. Lähetät vain hänelle viestiä ja kysyt että haluaako hän roolipelata yksärillä. Eli ropetatte siis kahdestaan. Mietitte ropehahmojenne nimet ja kaiken muunkin. Voitte roolipelata monella hahmolla jos niin tahdotte. Te kaikki luultavasti tiedätte miten yksäriropetetaan?

YLEISET ROPESÄÄNNÖT;
° Ei väkivaltaa kamalasti.
° Ei toisen hahmolla pelaamista.
° Hahmosi ei voi olla kuolematon!
° Muistakaa olla roolipeleissä aktiivisia.
° Älä missään nimessä kopioi muilta ilman lupaa.
° Kaikki eleet ja tunnetileat kuvataan tekstillä, ei hymiöillä.
° Tarkista ettei ole samanlaista roolipeliä, mikä on jo.
° Roolipelihahmon nimi täytyy olla näkyvissä.
° Älä mielellään laita julkkisten nimiä tai persoonia lomakkeesesi.
° Älä angstaa koko ropen ajan, siis että älä ropeta niin että hahmosi on koko ajan masentunut.
° Vain KOHTUULLINEN kiroileminen sallitaan, ei jatkuvasti mitään **tt*ja.
° Eikä tämä myöskään saa koko ajan olla surullinen että ei itke koko aikaa.
° Omassa roolissa EI käytetä hymiöitä. Ne rasittavat lukemista ja ovat muutenkin ärsyttäviä
° Sitten vielä siitä että kun hahmosi ropessa puhuu niin käytä " " tai - merkkejä. Muuten puhettasi ei ehkä tunnisteta.

° Mielellään, älä tee itsemurhaa missään ropessa mutta jos välttämättä haluat lopettaa roolipelaamisen jossain ropessa niin ilmoita siitä ropen tekijälle.

° Kopiointi. Esimerkiksi hahmolomakkeissa, ideoita saa kyllä ottaa toisen hahmon luonteestä tms. mutta suoraa kopiointia älä tee.

° Vältä kirjoitusvirheitä. Jos viestisi on täynnä niitä, sitä on hankala lukea ja saat aloittelijamaisen kuvan. Aina ja kaikkialla: pyrkikää oikeinkirjoitukseen!

° Muistakaa panostaa hahmoonne edes pikkuisen, mutta joihinkin ropeihin täällä saa liittyä pienellä lomakkeella mutta ei moneen.

° Ei supervoimakkaita, superkauniita, superviisaita tai muutenkaan millään tavalla täydellisiä hahmoja! Tässä maailmassa ei ole ketään täydellistä, ei siis yhtään ketään, vaan kaikilla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Hahmo ei saa olla voittamaton. Tämä on muistettava myös roolipelauksessa, sillä tappelutilanteissa hahmosi ei voi aina vaan selvitä kaikesta täydellisen vahingoittumattomana.

° Saat päättää oman hahmosi tunteista täysin itse. Sinun ei tarvitse kysyä toiselta ”Voivatko hahmomme rakastua?”, koska sinun hahmosi saa vapaasti rakastua toiseen. Oikeastaan olisi parempi, että tällaisista asioista ei sovittaisi etukäteen, koska on hauskempaa kohdata tällaiset tilanteet suoraan ropetuksessa. Sinä siis päätät oman hahmosi tunteista ja toisen hahmon pelaaja omansa.

° Sukulaisuus toisen hahmon kanssa on sallittua, kunhan siitä sovitaan ennen roolipelaamisen aloittamista. Kaksi eri pelaajien hahmoa saavat olla sukua toisilleen, mutta siinä tapauksessa heidän on oltava sitä ennen, kuin kirjoitat ensimmäistäkään roolipelausta. Eli ketkään hahmot eivät voi muuttua sukulaisiksi roolipelauksen aikana.

° Ilmoittakaa epäaktiivisuudesta ja mahdollisesta lopetuksesta pelikavereillenne. Kun tulee vastaan aika, jona ette pääse pelaamaan, ilmoittakaa kavereillenne yv:llä tai jollain muulla tavalla, kuinka kauan olet poissa. On nimittäin harmittavaa odottaa kaveriaan koneella monta tuntia tai jopa päivää, vain koska ei tiedä, ettei tämä voi tulla.

MUUTA;
Mikä siis on roolipeli? Roolipelaaminen on joksikin tai joksikuksi toiseksi tekeytymistä. Me ikään kuin kokeilemme, miltä tuntuu olla joku toinen. Roolipelaaminen tapahtuu niin, että suunnittelemme ensin hahmon, joksi aiomme tekeytyä ja kirjoitamme tälle esittelyn, josta muutkin saavat selville, millaisesta henkilöstä on kyse. Kun esittely on valmis ja hyväksytty, pääsemme tosi toimiin: kirjoittamaan tämän hahmon toiminnasta. Hahmot kohtaavat toisensa ja toimivat aina tilanteiden mukaan erillaisesti.

Roolipelaus tapahtuu siis tekstin muodossa, tarinaa kirjoittaen. Pelaaja kirjoittaa ja kertoo, mitä hahmo tekee, sanoo tai ajattelee. Hahmosta luodaan tarinaa.

Ainoa ero on, ettei tarinaa kirjoiteta yksin. Toiset pelaajat tulevat hahmoineen ja tarinaa aloitetaan kirjoittamaan vuorotellen. Tarina muodostuu yhdessä jatkotarinaksi ja kaikki saavat tehdä siihen tarinaan oman osansa oman hahmonsa osalta.

Jos aiotte roolipeleissä kuvailla mitä teette seksissä niin älkää kuvailko kauhean tarkkaan ja jos joku lukee sen vaikkei tykkää niin ei kannata valittaa. Saa ropettaa ne sellaiset kohtaukset ihan yksityisviesteillä toisen kanssa, olettaen että kaikki tietävät miten yksityisviestejä täällä lähetetään..?

Voitte itsekin tehdä niitä roolipelejä. Ei sitä tarvitse ehdottaa moderaattoreille, että tämä tekisi jonkun kivan ropen. Teilläkin luultavasti on toimivat kädet jotka pystyvät liikuttamaan sen hiiren sinne "tee uusi aihe" -juttuun ja luomaan mukavan ropen. Suosittelen että kaikki yrittäisivät tehdä kunnon lomakkeen eikä sellaista missä on vain ikä, nimi ja ulkonäkö.

Et voi kirjoittaa näin: ”*Työntää toisen alas parvekkeelta.*” Sinun tulee kirjoittaa: ”*Yrittää työntää toisen alas parvekkeelta.*” Ymmärsitkö? Toisen täytyy itse saada päättää mitä hänen hahmolleen tapahtuu.

Pieniä autohittejä toki voidaan suvaita, kuten esim.: *Taputtaa toista päälaelle*. Kuitenkin toisella pelaajalla on täysi oikeus hahmonsa koskemattomuuteen. Periaatteessa linjaus menee näin: jos hahmosi tekeminen vahingoittaisi toista hahmoa, et voi autohitata, mutta jos hahmosi tekeminen on harmitonta, siinä autohittaus voidaan sallia.

Puheet ja ajatukset:
Hahmojen puheet foorumissa kirjoitetaan ”-merkkien väliin, aivan kuten esimerkiksi vuorosanat romaanissa. Ajatukset kirjoitetaan useimmiten kursivoidulla tekstillä, nekin lainausmerkkien, tai '-merkkien väliin.

HAHMON LUONTI;
Roolipelissä voit 'rakentaa' oman hahmon, tosin siihen ei ole käytettävissä mitään silmin nähtävää ulkonäköä, sen voi vaan mielessään kuvitella. Eli kysymys on mielikuvitus hahmosta. Voit päättää hahmollesi nimen, sukunimen, iän, harrastukset, luonteen, ulkonäön yms. Esimerkiksi voit kirjoittaa:

Nimi: Anna ABC
Ikä: 17 vuotta
ja niin edelleen.

Älä koskaan kopioi muiden lomakkeita suoraan, mutta voit kyllä ottaa ideoita omaan lomakkeesesi. Kuvaa kannattaa etsiä googlen kuvahausta erillaisilla hakusanoilla, kunhan et ota muiden ropettajien käyttämiä kuvia suoraan vaan etsit itse omat kuvasi. Voit tietysti myös kuvailla hahmosi ulkonäön mutta useimmissa ropeissa vaaditaan kuvaa, ei kuitenkaan kaikissa.

Kun alat tekemään lomaketta niin tee se vaikka ensin WordPadiin ja kun olet sen tehnyt niin tallenna se jotta voit käyttää sitä joskus muulloinkin. Olisi hyvä jos panostat hahmosi lomakkeeseen eikä mitään sellaista pientä josta ei selviä kauheasti mitään.


Viimeinen muokkaaja, Cromy pvm 20/3/2011, 21:06, muokattu 24 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Cromy
[Admin] Flying in the sky ~
[Admin] Flying in the sky ~
avatar

Viestien lukumäärä : 752
Join date : 13.10.2009
Ikä : 21
Paikkakunta : Krypton.

ViestiAihe: Vs: UKK - Help   23/5/2010, 19:26

Tässä on Chat -modeille lista komennoista joita voitte käyttää chatissä. Listassa saattaa olla muutama komento joita myös tavalliset käyttäjät voivat käyttää.

/clear = Poista Chat-boxin viestit.
/cls = Sama kuin komento '/clear'
/ban = Antaa käyttäjälle porttikiellon Chat-boxiin. Komennon jälkeen on kirjoitettava käyttäjätunnus jolle ollaan antamassa porttikielto (esim: /ban tunnus). Sen jälkeen kun käyttäjälle on annettu porttikielto niin käyttäjällä ei ole pääsyä Chat-Boxiin eikä myöskään voi nähdä Chat-Boxia.
/unban = Poistaa Chat-Boxin porttikiellon käyttäjältä. Komentoa käytetään samalla tavalla kuin porttikiellon antaminen (esim /unban tunnus).
/me = Lauseen alussa tämä komento korvataan käyttäjätunnuksellasi (esim: "/me söi hyvän pizzan" näkyy seuraavalla tavalla "käyttäjätunnuksesi söi hyvän pizzan").
/kick = Poistaa (potkaisee) halutun käyttäjän ulos Chat-Boxista. Komennon jälkeen on kirjoitettava poistettavan käyttäjän käyttäjätunnus (esim: /kick tunnus). Käyttäjän poistaminen Chat-Boxista ei estä käyttäjää kirjautumasta sisään Chattiin uudestaan.
/exit = Poistuu Chat-Boxista. Halutessasi voit ilmoittaa poistumisesi syyn joka tulee olemaan näkyvissä muille Chat-Boxissa oleville käyttäjille (esim: /exit syy).
/abs = Lähetä viesti jossa kerrotaan, että olet poissa. Halutessasi voit lisätä viestiin syyn joka tulee olemaan näkyvissä kaikille Chat-Boxissa oleville käyttäjille (esim: /abs syy).

_________________
Dr. McCoy: What am I. a doctor or a moon shuttle conductor?
------
Spock: [pointing to Alice #27] I love you. [looking to Alice #210] However, I hate you.
Alice #210: But I am identical in every way with Alice 27.
Spock: Yes, of course. That is exactly why I hate you--
Takaisin alkuun Siirry alas
 
UKK - Help
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
WhyBBer - roolipelifoorumi :: Help / Apua.-
Siirry: